IMG_3046
IMG_3059
IMG_3073

 

Polaganje na opore (suhi način)

Navodilo za polaganje

1. Z nosilci TERRA LEVEL® lahko terasne plošče položite na različnih naklonih tal (slika 1).

2. Za izračun potrebne količine ploščic za polaganje in terasnih plošč prosimo uporabite naš program za načrtovanje Terra Level Calculator na (v nemščini): http://www.terralevel.at/produkte/stueckberechnung/

3. Ploščice za polaganje TL 1 lahko uporabite ob robu ali v kotu, zmanjšane na polovico ali četrtino. Najprej zarežite, nato odlomite (slika 3).

4. Terasne plošče položite na ploščice za polaganje TL 1 in pričnite na najvišji točki naklona (slika 4).

5. Izravnava naklona: z libelo preverite, koliko izravnalnih ploščic za polaganje TL3 debeline 1 mm je potrebno položiti eno na drugo. Če je potrebnih več kot 10 ploščic TL3 te debeline, se namesto uporabi dodaten terasni nosilec TL1 (slika 5).

6. Izravnalne ploščice TL3 debeline 1 mm se vstavijo s strani – upoštevajte centriranje (slika 6).

7. Upoštevajte smer polaganja (slika 7).

8. Uporabiti je potrebno toliko izravnalnih ploščic TL3 debeline 1 mm, da se doseže enaka višina (slika 8).

9. Terasni nosilci TL1 debeline 1 cm se lahko z 90° zasukom naložijo do izgradne višine 4 cm (slika 9).

10. Robne ploščice za polaganje se lahko z 90° zasukom naložijo do izgradne višine 4 cm. POZOR: pred razrezom preverite, katere polovice se skladajo (slika 10).

11. Pri izgradni višini nad 5 cm se lahko na sredino vgradi 3 cm visokmblok TL2. Za višine nad 10 cm priporačamo uporabo sredinskega distančnik, ki ga sestavljata TL1 in TL2 (slika 11).

12. Robni element za izgradno višino nad 5 cm. POZOR: pri izgradni višini nad 6 cm je potrebno izstopajoče fuge odrezati (slika 12).

13. Kotni element za izgradno višino nad 5 cm. POZOR: pri izgradni višininad 6 cm je potrebno izstopajoče fuge odrezati. Sicer je potreben gradbeni poseg (slika 13).

14. Pri polaganju s ploščicami za polaganje je potrebno terase ustrezno obrobiti, sicer se izvede gradbeni poseg (slika 14).