LOMLJENI ZIDAK

Postavitev s stebri

Postavitev – ograja

Postavitev – škarpa

Navodilo za vgradnjo

1. Pripravimo temelj v skladu s pravili stroke. ( glej sliko ) Zgornjo površino temelja izravnamo in premažemo z tesnilno maso, katera mora biti vodotesna in elastična (HIDROSTOP ELASTIK ali VARIO) , da preprečimo dvig vode v zidake.
2. Natančno zložimo zidake vrsto po vrsto. Pri tem si pomagamo s keramičnimi zagozdami ( 0-10mm). V kolikor zidaki pretirano odstopajo po višini jih sproti pobrusimo ali podložimo. Zidake obvezno pobiramo in polagamo iz minimalno treh palet hkrati , da dosežemo lepšo barvno razporeditev.
3. Položimo armaturo v horizontalni in vertikalni smeri, v skladu s pravili stroke.
4. Odprtine zapolnimo s betonom (C 30/37 XC4/XF1 Cl0,2 Dmax16 S4). Pri tem si pomagamo z malo vibracijsko iglo, da nam v
zidakih ne ostanejo zračni žepi! Zidake pred tem namočimo z vodo !
5. Madeže svežega betona sproti očistimo z vodo in ščetko.
6. Pred polaganjem zaščitnih streh in kap površino izravnamo in namažemo s tesnilno maso katera mora biti vodotesna ( HIDROSTOP ELASTIK ali VARIO) Strehe na zid namestimo z odmikom cca 5-10mm in jih zlepimo z purpen lepilom za beton in opeko. ( SIKA Boom -582 Foam Fix) Med strehami moramo pustiti cca 5-8mm delitacije.
7. Dilatacijo med strehami in zidom ter med strehami zapolnimo z elastično fugirno maso za zunanjo uporabo. ( Sikaflex -11 FC Purform – različne barve)
8. Steno in pokrivne kape je potrebno na koncu impregnirati s impregnacijo SC 50 za lepši izgled , lažje čiščenje in daljšo življenjsko dobo