OPOZORILA

Izdelke morate ob prevzemu in pred vgradnjo natančno preveriti. Če opazite izdelke z napako, jih morate pred vgradnjo reklamirati!

  • Pri odobreni reklamaciji bomo izdelek zamenjali, vendar stroška vgradnje ne bomo povrnili!
  • Proizvajalec ne odgovarja tudi za že položene izdelke z napako, saj je potrebno vsako vidno napako reklamirati že pred polaganjem.
  • Za poškodbe na izdelkih, ki so vzrok nestrokovnega vgrajevanja (polaganja), reklamacij ne upoštevamo!
  • Ker je beton sestavljen iz naravnih materialov, lahko njegova barva nekoliko niha in zaradi tega nastanejo različni barvni odtenki. Materiali, ki jih uporabljamo (pesek, cement, voda, svetlejši pesek ali temnejši cement), vplivajo na barvo končnega izdelka.
  • Barvne različnosti so naravnega značaja, zato niso vzrok za reklamacijo.
  • Bele lise ali cvetenje betona, ki se pojavi na površini betona, je naraven pojav, zato se tehnično temu ne moremo izogniti. To ni vzrok za reklamacijo!
  • Izdelke pred vgradnjo zaščitite pred dežjem in vlago, s tem boste ublažili njihovo cvetenje.
  • Bele lise (cvetenje betona) lahko izginejo približno v dveh letih, če so izdelki izpostavljeni vremenskim vplivom.
  • Za nepravilno položene izdelke proizvajalec ne odgovarja.

Spremembe barv

V posameznih primerih se lahko zaradi vremenskih in okoljskih vplivov barvni odtenki površin kamnov obarvajo nežno rumenkasto ali rjavkasto. Ker na pojav tovrstnih sprememb barve ne moremo vplivati, rahla sprememba barve ne more biti razlog za reklamacijo.

Luščenje robov

Spojni kamni, plošče, ipd., ki so položeni s preozko fugo ali kjer zgornji ustroj ni dovolj nosilen, so zaradi tega – eventuelno že pri vibracijskem utrjevanju – izpostavljeni obremenitvam robov, proti katerim niso odporni niti najbolj kakovostni betoni. Posledica je luščenje robov. To ni pomankljivost proizvoda, temveč napaka zgornjega ustroja oz. načina polaganja.

Reklamacije

Blago je treba ob prevzemu ter pred vgradnjo vizualno pregledati. Če se ugotovijo pomankljivosti v kakovosti, jih je treba reklamirati pred vgradnjo blaga. V primeru utemeljene reklamacije bomo zamenjali izključno z naše strani izdelan material. Stroški polaganja se običajno ne morejo nadomestiti. V primeru neupravičenih reklamacij se dodatno delo zaračuna stranki.

Umetno starani proizvodi

Pri umetno staranih proizvodih (tlakovci z imitacijo starega kamna) se lahko robovi in delci močno in zelo neenakomerno odlomijo od izdelka. Pri tem lahko postanejo vidni tudi deli osnovnega betona. Tudi pri polaganju in pri uporabi se lahko še odlomijo delci proizvodov. Sloj prahu, ki je morda ob dobavi prisoten na izdelkih, izgine čez nekaj časa zaradi običajne izpostavljenosti vremenskim vplivom.

Tanke razpoke

V posameznih primerih se lahko pojavijo tanke razpoke na površini. S prostim očesom jih na suhem prizvodu ne zaznamo in jih vidimo samo, ko je mokra površina skorajda posušena. Tanke razpoke ne vplivajo na uporabnost.

Rezerva

Priporočljivo je hraniti določeno število kamnov kot rezervo, s katerim lahko po potrebi brez čakalnih dob, neproblematično in brez večjih barvnih odstopanj zamenjamo posamične kamne ali manjše površine.